På årets sista dag...

kommer ett litet sammandrag utav det senaste sömnadsåret. Ett år som nog börjat i vanlig anda, ganska starkt, men där jag sedan sommaren medvetet dragit ner på tempo och krav. Delvis för att inspiration till och från har saknats, men också för att jag önskade ge mig själv en mer kravlös sömnad. Sömnaden är min hobby och jag har bestämt mig för att jag vill ha det så, och jag vill kunna ha min hobby som en styrkekälla, inte något som tar kraft mer än det ger. Men nog har det sytts i år också alltid, även om det har varit mindre än de två tidigare hela åren som kanske snarare skall ses som lite smått hysteriska. Eftersom jag tycker statistik är lite kul och har ett helt album för bilder utav alla mina sydda alster har jag räknat fram hur många plagg som har skapats respektive år. Kul och lite tokigt *ler*!

2010: 349, 0.96 plagg/dag 
2009: 478, 1.3 plagg/dag
2008: 492, 1.35 plagg/dag 
2007: 28, 0.85 plagg/dag (december 2007, började 071128)

Det är svårt att välja ut några godbitar både vad gäller råvaran i form utav tyg samt den förädlade formen som de färdigsydda alstren får liknas vid. Generellt sett får jag nog säga att JNYdesigns tyger har blivit en favorit (eller snarare många), men det finns andra och många nya uppstickare har kommit under det senaste året. Skulle tro att Jofotex generellt har tappat en del på marknaden, men fortfarande står sig väldigt stadiga i tygdjungeln. Inte så konstigt med tanke på att deras utbud är rejält tilltaget. 

Några plagg vill jag lyfta fram särskilt bara för att jag tycker om dem lite extra mycket. Inte direkt för att sömnaden gått strålande eller arbetet till färdigt alster varit smärtfritt. En del utav plaggen har varit särskilt roliga för att jag fått testa ett nytt färdigt mönster, andra för att jag fått rita mönstret helt och hållet från grunden. Kort sagt, väldigt olika anledningar, men huvudsaken är ju att slutresultatet och vägen dit har fått mig att känna att jag gjort någonting bra och att jag kan, helt själv!

        Med den lilla sammanställningen önskar jag er alla:
Ett Gott Nytt År 2011!

Väl mött under det nya året och jag hoppas få fortsätta ge inspiration till andra, på samma vis som jag inspireras utav andra duktiga sömmerskor/bloggerskor (och kanske en och annan manlig dito).
Kram M